Elkészítés: 25 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók (6 adag):
2 csokor medvehagyma
250 g cheddar sajt
2 közepes krumpli
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb vöröshagyma
1 l zöldség alaplé
só
csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk.
- A felhevített vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd beleforgatjuk a petrezselyemgyökeret és a krumplit.
- Néhány percig pároljuk, és beletesszük az összevágott medvehagymát is. Mikor a levelek összeestek, megsózzuk, felöntjük az alaplével és puhára főzzük.
- Ekkor leturmixoljuk, beleszórjuk a lereszelt sajtot és a szerecsendiót, és lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg a sajt teljesen fel nem olvad. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography