Medvehagymás sajtleves szerecsendióval

Elkészítés: 25 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (6 adag):

2 csokor medvehagyma

250 g cheddar sajt

2 közepes krumpli

1 petrezselyemgyökér

1 kisebb vöröshagyma

1 l zöldség alaplé

csipetnyi frissen reszelt szerecsendió

1 evőkanál vaj

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk.
  2. A felhevített vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd beleforgatjuk a petrezselyemgyökeret és a krumplit.
  3. Néhány percig pároljuk, és beletesszük az összevágott medvehagymát is. Mikor a levelek összeestek, megsózzuk, felöntjük az alaplével és puhára főzzük.
  4. Ekkor leturmixoljuk, beleszórjuk a lereszelt sajtot és a szerecsendiót, és lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg a sajt teljesen fel nem olvad. Azonnal tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük