Tejszínes karalábéfőzelék medvehagymával és ham&egg kosárkával

Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (6 adag):

6 közepes méretű, zsenge karalábé

1 csokor medvehagyma

30 g vaj

2 deci tejszín

só, fehér bors

egy csipet őrölt szerecsendió

1 evőkanál kukoricaliszt

1 l víz

A feltéthez:

6 szelet sonka

6 tojás

Elkészítés:

  1. A karalábét meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vajban megpároljuk, megsózzuk és borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük.
  3. Akkor a karalábé egy harmadát kivesszük és simára turmixoljuk. Összekeverjük a tejszínnel és liszttel, majd visszaöntjük a főzelékhez.
  4. Beletesszük az apróra vágott medvehagymát és a szerecsendiót, és összeforraljuk.
  5. Egy muffin sütőbe (vagy más, hasonló méretű sütőformába) teszünk adagonként egy szelet sonkát, amibe beleütünk egy-egy tojást. Előmelegített, 200 fokos sütőben 6-7 perc alatt átsütjük. A karalábéfőzelékkel együtt tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük