Elkészítés: 30 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (6 adag):
6 közepes méretű, zsenge karalábé
1 csokor medvehagyma
30 g vaj
2 deci tejszín
só, fehér bors
egy csipet őrölt szerecsendió
1 evőkanál kukoricaliszt
1 l víz
A feltéthez:
6 szelet sonka
6 tojás
Elkészítés:
- A karalábét meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vajban megpároljuk, megsózzuk és borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük.
- Akkor a karalábé egy harmadát kivesszük és simára turmixoljuk. Összekeverjük a tejszínnel és liszttel, majd visszaöntjük a főzelékhez.
- Beletesszük az apróra vágott medvehagymát és a szerecsendiót, és összeforraljuk.
- Egy muffin sütőbe (vagy más, hasonló méretű sütőformába) teszünk adagonként egy szelet sonkát, amibe beleütünk egy-egy tojást. Előmelegített, 200 fokos sütőben 6-7 perc alatt átsütjük. A karalábéfőzelékkel együtt tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography