Elkészítés: 80 perc

Nehézség: 4

Hozzávalók (10 darabhoz):

450 g (tönköly)liszt

2 teáskanál só

1 teáskanál cukor

1 csomag szárított élesztő

4 evőkanál olaj

3 dl víz

Elkészítés:

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd 10 gombócot formálunk belőle és a duplára kelesztjük őket.
  2. Ha megkelt, egyenként kinyújtjuk őket 15 cm átmérőjű kerek lapokra, és letakarva még 15 percet kelesztjük.
  3. Egy serpenyőt felmelegítünk, a pitát villával megszurkáljuk, majd mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük közepesnél kicsit erősebb lángon a száraz serpenyőben (zsiradékot nem használunk).
  4. Fontos, hogy ne legyen túl lisztes a tészta, mert akkor a liszt odaég. Konyharuha alatt hűtjük ki őket.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük