Elkészítés: 80 perc
Nehézség: 4
Hozzávalók (10 darabhoz):
450 g (tönköly)liszt
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 csomag szárított élesztő
4 evőkanál olaj
3 dl víz
Elkészítés:
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd 10 gombócot formálunk belőle és a duplára kelesztjük őket.
- Ha megkelt, egyenként kinyújtjuk őket 15 cm átmérőjű kerek lapokra, és letakarva még 15 percet kelesztjük.
- Egy serpenyőt felmelegítünk, a pitát villával megszurkáljuk, majd mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük közepesnél kicsit erősebb lángon a száraz serpenyőben (zsiradékot nem használunk).
- Fontos, hogy ne legyen túl lisztes a tészta, mert akkor a liszt odaég. Konyharuha alatt hűtjük ki őket.
Fotó: Tóth Milán Photography