Elkészítés: 40 perc (+ áztatás és a csicseriborsó főzési ideje)

Nehézség: 3

Hozzávalók (kb. 30 darab):

250 g szárított csicseriborsó (vagy 2 doboz konzerv)

2 tojás

3 evőkanál csicseriborsó liszt

1-1 kávéskanál római kömény és őrölt koriander

1 csomag aprított petrezselyemzöld

2 gerezd zúzott fokhagyma

só, bors

olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A beáztatott, puhára főzött csicseriborsót leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  2. Pürésítjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a petrezselymet és a fűszereket. 
  3. Belekeverjük a tojásokat, majd a lisztet, és kézzel szépen összedolgozzuk a masszát.
  4. Én a sütést kissé rendhagyó módon oldom meg: egy nagy tepsit vékonyan kikenek olajjal, és a golyókat is olajos kézzel formázom meg, majd a sütőben sütöm pirosra (előmelegítve, 200 fokon). Így egyszerre elkészül az egész, és nem lesz olajszag a konyhában, és nem kell a serpenyő mellett állni hosszasan – de elvileg forró olajban kell kisütni.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük