Elkészítés: 60 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 nagy adag):

  • 600 g aprószemű krumpli, salátának vagy főznivaló típus
  • 1 nagy hagyma, fele vékonyra karikázva, fele apróra kockázva
  • 2,5 dl marha alaplé/húsleves, forrón
  • 3 evőkanál enyhe ecet
  • 6 evőkanál növényi olaj (az én kedvencem az osztrák a tökmagolaj, de a napraforgóolaj is jó)
  • ½ evőkanál mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • Opcionális: néhány ágacska friss tárkony felaprítva, legalább 20 percre az ecetbe áztatva

Elkészítés:

1. A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. Figyelni kell, mert azt kell eltalálni, hogy puha legyen, de ne főjön szét.

2. Ha megfőtt, meghámozzuk, és felkarikázzuk/kockázzuk.

3. Még melegen leöntjük a forró levessel.

4. Közé keverjük a hagymát.

5. Egy csészében kikeverjük az ecetet a mustárral, ha tárkony is ázott benne, azt először leszűrjük. Ha sima, hozzáöntjük az olajat, és azzal addig keverjük, míg össze nem áll egy homogén krémmé. Ha ez megvan, belekeverjük a cukrot.

6. Az ecetes-olajos masszát a krumpliba keverjük, beleforgathatjuk a feldarabolt tárkony egy kis részét (de ne sokat, mert nagyon erős íze van!!!), és legalább fél órát állni hagyjuk, a több sem árt neki.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük