Elkészítés: 40 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (2 nagy adaghoz):
250 g friss bébi spenót
200 g szeletelt bacon
4 csirkemáj
200 g rokfort sajt
2 szelet rozskenyér
2 fej lilahagyma
Az öntethez:
1 evőkanál mézes mustár
fél citrom leve + egy kevés reszelt citromhéj
1 deci extra szűz olívaolaj
só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A csirkemájakat kettévágjuk, és 10 percre langyos, sós vízbe áztatjuk.
- Ezt követően egyenként baconba tekerjük őket, és 200 fokos sütőben ropogósra sütjük (kb. 15 perc).
- A májat melegen tartjuk, a kisült zsírt pedig egy serpenyőbe öntjük, és ebben átsütjük a gerezdekre vágott lilahagymát, majd ezt is félretesszük.
- Ezt követően a kenyérkockákat sütjük pirosra benne – ez magába is szívja a maradék zsírt.
- Az öntetet tanácsos előre kikeverni: a mustárt először a citromlével és a citromhéjjal keverjük simára, majd sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk az olívaolajat, és teljesen simára keverjük az öntetet.
- Először a tányérokra terítjük a friss, megmosott, leszárított spenótleveleket, majd ráhalmozzuk a kenyérkockákat és a hagymát. Ráöntjük az öntetet, és összeforgatjuk. A tetejére szórt rokfort kockákkal és a baconban sütött csirkemájjal tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography