Rokfortos, meleg spenótsaláta csirkemájjal

Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (2 nagy adaghoz):

250 g friss bébi spenót

200 g szeletelt bacon

4 csirkemáj

200 g rokfort sajt

2 szelet rozskenyér

2 fej lilahagyma

Az öntethez:

1 evőkanál mézes mustár

fél citrom leve + egy kevés reszelt citromhéj

1 deci extra szűz olívaolaj

só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. A csirkemájakat kettévágjuk, és 10 percre langyos, sós vízbe áztatjuk.
  2. Ezt követően egyenként baconba tekerjük őket, és 200 fokos sütőben ropogósra sütjük (kb. 15 perc). 
  3. A májat melegen tartjuk, a kisült zsírt pedig egy serpenyőbe öntjük, és ebben átsütjük a gerezdekre vágott lilahagymát, majd ezt is félretesszük.
  4. Ezt követően a kenyérkockákat sütjük pirosra benne – ez magába is szívja a maradék zsírt.
  5. Az öntetet tanácsos előre kikeverni: a mustárt először a citromlével és a citromhéjjal keverjük simára, majd sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk az olívaolajat, és teljesen simára keverjük az öntetet.
  6. Először a tányérokra terítjük a friss, megmosott, leszárított spenótleveleket, majd ráhalmozzuk a kenyérkockákat és a hagymát. Ráöntjük az öntetet, és összeforgatjuk. A tetejére szórt rokfort kockákkal és a baconban sütött csirkemájjal tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük