Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (6 adag):

500 g sárgarépa

200 g vörös lencse

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 cm friss gyömbér

1/2 kávéskanál őrölt fekete bors

1 l zöldség alaplé

2 evőkanál olaj

A tálaláshoz:

175 g joghurt

frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

  1. A hagymát és a répát megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, a répát felkarikázzuk.
  3. Az olajat felhevítjük, és a hagymát, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért meg a sárgarépát néhány percig pirítjuk-pároljuk benne, majd hozzáadjuk a leöblített lencsét.
  4. Felöntjük a zöldség alaplével, és felforraljuk, ha kell megsózzuk, borsozzuk. Takaréklángon kb. húsz perc alatt puhára főzzük.
  5. Hagyjuk kicsit hűlni, azután simára turmixoljuk.
  6. Joghurttal és frissen őrölt színes borssal a tetején tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük