Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (6 adag):
500 g sárgarépa
200 g vörös lencse
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1 l zöldség alaplé
2 evőkanál olaj
só
A tálaláshoz:
175 g joghurt
frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
- A hagymát és a répát megtisztítjuk, megmossuk.
- A hagymát apróra vágjuk, a répát felkarikázzuk.
- Az olajat felhevítjük, és a hagymát, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért meg a sárgarépát néhány percig pirítjuk-pároljuk benne, majd hozzáadjuk a leöblített lencsét.
- Felöntjük a zöldség alaplével, és felforraljuk, ha kell megsózzuk, borsozzuk. Takaréklángon kb. húsz perc alatt puhára főzzük.
- Hagyjuk kicsit hűlni, azután simára turmixoljuk.
- Joghurttal és frissen őrölt színes borssal a tetején tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography