Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: 3
HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS:
Hagymakofta (4 adag):
½ kg vöröshagyma
1 tk só
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kömény
½ tk kurkuma
1 zöld chilipaprika
90 g csicseriborsóliszt
½ tk sütőpor
olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A hagymákat félbevágjuk, majd vékonyan felszeletelve egy szűrőtálba tesszük, besózzuk és fél óráig állni hagyjuk.
- Akkor kinyomkodjuk, hozzákeverjük a kimagozott, vékonyan felkarikázott chilipaprikát, a fűszereket és a sütőporral összekevert csicseriborsólisztet.
- Jól összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle és forró olajban kisütjük.
Tzatiki (4 adag):
1 kígyóuborka lereszelve
1 erőspaprika
250 ml joghurt
só, őrölt kömény és koriander
Elkészítés:
- Az uborkát lereszeljük, összekeverjük a joghurttal és a felkarikázott erőspaprikával, fűszerezzük és fél órára a hűtőbe tesszük.
- A koftával együtt fogyasztjuk.
Fotó: Tóth Milán Photography