Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi fok: 3

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS:

Hagymakofta (4 adag):

½ kg vöröshagyma

1 tk só

1 tk őrölt koriander

1 tk őrölt kömény

½ tk kurkuma

1 zöld chilipaprika

90 g csicseriborsóliszt

½ tk sütőpor

olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A hagymákat félbevágjuk, majd vékonyan felszeletelve egy szűrőtálba tesszük, besózzuk és fél óráig állni hagyjuk.
  2. Akkor kinyomkodjuk, hozzákeverjük a kimagozott, vékonyan felkarikázott chilipaprikát, a fűszereket és a sütőporral összekevert csicseriborsólisztet.
  3. Jól összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle és forró olajban kisütjük.

Tzatiki (4 adag):

1 kígyóuborka lereszelve

1 erőspaprika

250 ml joghurt

só, őrölt kömény és koriander

Elkészítés:

  1. Az uborkát lereszeljük, összekeverjük a joghurttal és a felkarikázott erőspaprikával, fűszerezzük és fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A koftával együtt fogyasztjuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük