Elkészítés: 30 perc (+ 2 hét a narancshéj áztatásnak)
Hozzávalók (kb. 2 liter):
5 bio narancs héja
7 dl vodka
1,2 liter víz
1 kg cukor
Elkészítés:
Ez esetben nagyon fontos, hogy vegyszermentes gyümölcsöt használjunk, hiszen két hétig áztatjuk a héjat a vodkában, így a méreganyagok is maradéktalanul kiáznának belőle, és belekerülnének a likőrbe.
- A narancsok héját vékonyan levágjuk (a héj alatti fehér résznek nem szabad belekerülnie, mert ettől keserű lesz).
- Beletesszük egy jól zárható üvegbe, és felöntjük a vodkával. Két hétig hagyjuk állni – ez alatt kiáznak belőle az íz- és színanyagok, így szép sárga, illatos folyadékot kapunk.
- A likőr elkészítése előtt a cukorból és a vízből sűrű szirupot főzünk, amit hagyunk kihűlni, majd összekeverjük a vodkával, amiből ezt megelőzően eltávolítjuk a citromhéjat.
- Egy-két nap múlva fogyaszthatjuk a likőrt, ami az önálló fogyasztásán túl remek koktélalapanyag, de önthetjük fagylaltra, és használhatjuk egyéb desszertek készítése során is.
Fotó: Tóth Milán Photography