Elkészítés: 30 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (5 adag):
300 g zellergumó
3 szár zeller, apróra vágva
2 szál sárgarépa
340 g darabos paradicsommártás
1 fej hagyma, apróra vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
1/2 kávéskanál szárított oregánó
só, frissen őrölt fekete bors
1 babérlevél
1 evőkanál aprított bazsalikomlevél
1 deci vörösbor
250 g durum spagettitészta
Elkészítés:
- Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát is. Belekeverjük a feldarabolt szárzellert, és együtt pirítjuk 4-5 percig, majd ráöntjük a bort – elkeverjük, és hagyjuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon.
- Hozzáadjuk a durvára reszelt zellergumót és a sárgarépát, megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és kevergetve átpirítjuk, majd belekeverjük a paradicsomkonzervet, és lassú tűzön puhára főzzük a zölségeket. A végén keverjük hozzá a friss bazsalikomot. A pirítás folyamatát nem szabad rövidre fogni vagy megspórolni, mert ennek hiányában nyers zeller ízű paradicsommártás lesz az eredmény!
- A spagettitésztát elkészítjük a csomagoláson jelölt módon, hozzákeverjük a mártáshoz (esetleg 1-2 evőkanállal tehetünk bele a tészta főzővizéből, hogy a tészta ne szívja be a mártást), és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.