Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (12 darab):
A tésztához:
120 g kókuszliszt
3 dl kókuszsűrítmény
2 dl víz (vagy az ananászkonzerv leve)
2 tojás
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
3 banán
1 evőkanál kókuszreszelék
1 zöld citrom leve
1 zöld citromhéja
1 teáskanál barnacukor
A díszítéshez:
200 g darabolt ananász
30 g vaj
1 evőkanál barnacukor
1 kávéskanál fehér bors
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit simára keverjük, majd hagyjuk 20 percig állni.
- Ezt követően egy kisebb serpenyőben kisütjük a 10 cm átmérőjű, kb. 3 mm vastag palacsintákat.
- A töltelékhez összezúzzuk a banánt, és a többi összetevőt hozzákeverve krémet készítünk, mellyel megtöltjük a palacsintákat, és azokat félbehajtva egy tálaló tálra rendezzük.
- A vajban felolvasztjuk a cukrot, beleszórjuk a borsot, majd megpároljuk benne az ananászdarabokat, melyeket a palacsintákra halmozunk.
- Frissen fogyasztjuk.