Banánnal töltött kókuszpalacsinta ananásszal

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (12 darab):

A tésztához:

120 g kókuszliszt
3 dl kókuszsűrítmény

2 dl víz (vagy az ananászkonzerv leve)

2 tojás

olaj a sütéshez

A töltelékhez:
3 banán
1 evőkanál kókuszreszelék
1 zöld citrom leve
1 zöld citromhéja
1 teáskanál barnacukor

A díszítéshez:

200 g darabolt ananász

30 g vaj

1 evőkanál barnacukor

1 kávéskanál fehér bors

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit simára keverjük, majd hagyjuk 20 percig állni.
  2. Ezt követően egy kisebb serpenyőben kisütjük a 10 cm átmérőjű, kb. 3 mm vastag palacsintákat.
  3. A töltelékhez összezúzzuk   a banánt, és a többi összetevőt hozzákeverve krémet készítünk, mellyel megtöltjük a palacsintákat, és azokat félbehajtva egy tálaló tálra rendezzük.
  4. A vajban felolvasztjuk a cukrot, beleszórjuk a borsot, majd megpároljuk benne az ananászdarabokat, melyeket a palacsintákra halmozunk.
  5. Frissen fogyasztjuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük