Elkészítés: 20 perc

Nehézségi fok 1

Lisztmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát

Hozzávalók (4 adag):

400g főtt csicseriborsó

1 uborka, apró kockákra vágva

1 csokor aprított korianderlevél

1 csokor aprított petrezselyemlevél

1 zöld chili, apróra vágva

1 lilahagyma, apróra vágva

citromlé, ízlés szerint

só, bors

Elkészítés:

  1. A megfőzött csicseriborsót tegyük egy nagy tálba.
  2. Keverjük hozzá az uborkát, a csilit, a lilahagymát,a petrezselymet és a koriandert.
  3. Locsoljuk meg citromlével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Fogyasztás előtt egy órára tegyük a hűtőbe.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük