Trüffelkockák fekete és fehér csokiból

Elkészítési: 45 perc + hűtési idő

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (1 kg trüffel):

Fehér:

500 g feldarabolt fehércsokoládé

2 evőkanál víz

150 g darabokra vágott vaj

2 teáskanál vaníliakivonat

porcukor

Fekete:

500 g feldarabolt fekete csokoládé

2 evőkanál víz

200 g darabokra vágott vaj

2 cl konyak

kakaópor

Elkészítés:

  1. A keverőtálat forró vízfürdő fölé tesszük, és felolvasztjuk benne a csokoládét és a vajat – a vizet a csokoládé előtt tesszük bele.
  2. Végig gondosan kevergetjük, majd – miután tökéletesen felolvadt – keverőgéppel homogenizáljuk.
  3. A vaníliakivonatot, illetve a konyakot a végén adjuk hozzá. A fenti mennyiséget egy-egy 18×18 cm-es üvegtálba simítottam, és két órára a hűtőbe tettem.
  4. Akkor kockákra vágtam, majd az alját és a tetejét porcukorba, illetve kakaóporba mártottam. Nekem tetszik, hogy az oldala szabadon marad – így gyönyörködhetek a trüffelkrémben, mielőtt megeszem.

TIPP: Készíthetünk golyókat is belőle, amit porcukorba, illetve kakaóporba hempergetünk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük