Tarte Tatin mandarinból

Elkészítés: 60 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (12 szelet):

750 g (kb. 15 szem) mandarinkompót

200 g liszt

50 g mandulaliszt

100 g cukor + 4 evőkanállal a tál beszórásához

1 csipet só

10 evőkanál kompótlé

10 evőkanál olívaolaj

1 kávéskanál sütőpor

2 egész tojás

Elkészítés:

  1. Kevert tésztát készítünk: tehát az összes hozzávalót egy tálba öntjük, és alaposan (de tényleg alaposan) összedolgozzuk, hogy kenhető, de nem folyós, homogén masszát kapjunk.
  2. Egy 23 centi átmérőjű sütőtál aljára szórunk 4 evőkanál kristálycukrot, majd szorosan egymás mellé elhelyezzük a főtt mandarinszemeket.
  3. A tésztát a tetejére kenjük (kicsit ragacsos, nem könnyű vele dolgozni, ezen senki ne lepődjön meg), és előmelegített, 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt átsütjük.
  4. Késsel leválasztjuk a tésztát az edény faláról, és egy tálra kifordítjuk. Frissen tálaljuk: adhatunk mellé vaníliaszószt, vagy fagylaltot is.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük