Előkészítés: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc + 3 óra állás a hűtőben
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók:
250 g mascarpone
3 mézes tortalap
3 tojás
100 ml jázminos zöld tea
4 evőkanál erdei virágméz
1 kiskanál vaníliaeszencia
150 g sózatlan pisztácia
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig simára keverjük a mascarponéval.
- Hozzáadunk három evőkanál mézet és a vaníliaeszenciát, majd a krémet óvatosan összeforgatjuk a habbal, végül hozzáadjuk a vagdalt pisztácia kétharmadát.
- Az egyik mézes lapot meglocsoljuk az egy kanál mézzel édesített zöld tea harmadával – lassabban szívja be, mint a hagyományos piskóta, ezért egy kicsit várni kell, mielőtt rásimítjuk a krém harmadát.
- Még kétszer így járunk el: locsolunk, várunk, kenünk.
- Végül a harmadik réteg tetejét megszórjuk a maradék pisztáciával, majd lefedve a hűtőbe tesszük, és legalább három órán át állni hagyjuk.