Tiramisu zöld teával és pisztáciával

Előkészítés: 15 perc

Elkészítési idő: 20 perc + 3 óra állás a hűtőben

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók:

250 g mascarpone

3 mézes tortalap

3 tojás

100 ml jázminos zöld tea

4 evőkanál erdei virágméz

1 kiskanál vaníliaeszencia

150 g sózatlan pisztácia

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig simára keverjük a mascarponéval.
  2. Hozzáadunk három evőkanál mézet és a vaníliaeszenciát, majd a krémet óvatosan összeforgatjuk a habbal, végül hozzáadjuk a vagdalt pisztácia kétharmadát.
  3. Az egyik mézes lapot meglocsoljuk az egy kanál mézzel édesített zöld tea harmadával – lassabban szívja be, mint a hagyományos piskóta, ezért egy kicsit várni kell, mielőtt rásimítjuk a krém harmadát.
  4. Még kétszer így járunk el: locsolunk, várunk, kenünk.
  5. Végül a harmadik réteg tetejét megszórjuk a maradék pisztáciával, majd lefedve a hűtőbe tesszük, és legalább három órán át állni hagyjuk.
Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük