Elkészítés: 40 perc (+ áztatás és a csicseriborsó főzési ideje)
Nehézség: 3
Hozzávalók (kb. 30 darab):
250 g szárított csicseriborsó (vagy 2 doboz konzerv)
2 tojás
3 evőkanál csicseriborsó liszt
1-1 kávéskanál római kömény és őrölt koriander
1 csomag aprított petrezselyemzöld
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A beáztatott, puhára főzött csicseriborsót leszűrjük, lecsöpögtetjük.
- Pürésítjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a petrezselymet és a fűszereket.
- Belekeverjük a tojásokat, majd a lisztet, és kézzel szépen összedolgozzuk a masszát.
- Én a sütést kissé rendhagyó módon oldom meg: egy nagy tepsit vékonyan kikenek olajjal, és a golyókat is olajos kézzel formázom meg, majd a sütőben sütöm pirosra (előmelegítve, 200 fokon). Így egyszerre elkészül az egész, és nem lesz olajszag a konyhában, és nem kell a serpenyő mellett állni hosszasan – de elvileg forró olajban kell kisütni.
Fotó: Tóth Milán Photography