Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: 1

Hozzávalók (k. 15 adag):

200 g liszt

150 g cukor

8 dl tej

2 tojás

100 g olvasztott vaj

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál só

1 teáskanál vaníliás cukor

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
  2. Egy másikban verjük fel a tojásokat, majd az olvasztott vajjal keverjünk belőle homogén masszát.
  3. Adjuk hozzá a tejet, majd folyamatosan keverve elegyítsük a lisztes keverékkel. Hagyjuk állni kb. 20 percig.
  4. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a palacsintatésztát.
  5. 220 fokon, előmelegített sütőben süssük halvány aranybarnára – ez kb. 10 perc.
  6. Vágjuk nagy kockákra, és frissen, porcukorral meghintve tálaljuk.
  7. Lekvárt vagy friss gyümölcsöt kínáljunk mellé.

TIPP: Linzerszagatóval vághatunk belőle kerek formákat, vagy virág alakot is. Így ünnepibb megjelenése lesz a palacsintának.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük