Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: 1
Hozzávalók (k. 15 adag):
200 g liszt
150 g cukor
8 dl tej
2 tojás
100 g olvasztott vaj
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
1 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
- Egy másikban verjük fel a tojásokat, majd az olvasztott vajjal keverjünk belőle homogén masszát.
- Adjuk hozzá a tejet, majd folyamatosan keverve elegyítsük a lisztes keverékkel. Hagyjuk állni kb. 20 percig.
- Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a palacsintatésztát.
- 220 fokon, előmelegített sütőben süssük halvány aranybarnára – ez kb. 10 perc.
- Vágjuk nagy kockákra, és frissen, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Lekvárt vagy friss gyümölcsöt kínáljunk mellé.
TIPP: Linzerszagatóval vághatunk belőle kerek formákat, vagy virág alakot is. Így ünnepibb megjelenése lesz a palacsintának.
Fotó: Tóth Milán Photography