Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (12 szelet):
4 evőkanál kakaó
200 g barna cukor
180 ml tej
80 g vaj
250 g túró
100 ml tejföl
2 tojás
1 kiskanál vaníliakivonat
180 g liszt
2 kiskanál sütőpor
csipetnyi só
2 evőkanál sütésálló csokigolyó
50 g kandírozott narancshéj
A tetejére:
porcukor
ízlés (és lehetőség) szerint narancsdzsem
Elkészítés:
- A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és egy 23 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk.
- A kakaót két evőkanál cukorral a tejben csomómentesen elkeverjük, és kis lángon, kevergetve összefőzzük, majd kihűtjük.
- A vajat a maradék cukorral, a túróval és a tejföllel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliakivonatot, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejes kakaót.
- Végül belekeverjük a csokigolyókat és a narancshéjat, majd a tortaformába simítjuk.
- 40-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük az eredményt.
- Amikor kihűlt, porcukorral meghintjük. Narancsdzsemet (vagy narancshéjjal elkevert baracklekvárt) is kínálhatunk mellé.
Fotó: Tóth Milán Photography