Elkészítési idő: 25 perc + 2 óra hűtés
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (8 adag):
400 ml natúr joghurt
200 ml tej
250 ml tejszín
120 g méz
100 g fehér csokoládé (elhagyható)
1 teáskanál vaníliakivonat
50 g apróra vágott citromfű levél
3 evőkanál zselatin por
Elkészítés:
- A tejet és a tejszínt összekeverjük, és egy lábosban elkezdjük melegíteni. Folyamatos keverés mellett felolvasztjuk benne a fehér csokoládét, végül hozzákeverjük a mézet és a vaníliakivonatot is.
- A hideg joghurtban elkeverjük a zselatint, és kis adagokban a meleg, tejes masszához keverjük. A tűzhelyre visszatéve lassú keverés mellett újra felmelegítjük vigyázva, nehogy felforrjon.
- A tűzről levéve hozzáadjuk a felaprított citromfüvet, és pohárba vagy csatos üvegekbe adagoljuk.
- Dermedésig a hűtőbe tesszük (kb. 2 óra).
Erdei szamócaöntet
Hozzávalók:
100 g friss szamóca
1 evőkanál méz
1 dl víz
3 evőkanál vodka
A megmosott szamócát a vízzel és a vodkával felfőzzük, majd hozzákeverjük a mézet. A pannacottához tálaljuk, adagonként 1-1 evőkanállal.
Fotó: Tóth Milán Photography