Előkészítés: 40 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (6 adag):
3 db 25 centi hosszú gubakifli
300 ml tej
1 vaníliarúd
50 g porcukor
150 g darált mák
50 g kandírozott narancshéj
3-4 evőkanál méz
Elkészítés:
- A kifliket kb. egy centis karikákra vágjuk, és sütőlapon, vagy egy nagy tepsiben enyhén megpirítjuk.
- Ezután tűzálló tálba rendezzük, és ráöntjük a vaníliával felforralt tejet.
- Egy kicsit várunk, hogy a kifli beszívja a tejet, majd meghintjük a porcukorral összekevert darált mákkal.
- Kb. 20 percre 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
- Végül rászórjuk a kandírozott narancshéjat, és mielőtt az asztalra kerül, meglocsoljuk mézzel.
TIPP: Gubakifli hiányában remekül elkészíthető szikkadt fonott kalácsból is.