Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (4 adag):

1 kisebb, hízott kacsamáj (kb. 300 g)

1 karikára vágott közepes lilahagyma

1 kisebb cukkini

1 kis fej endívia saláta 

olívaolaj

csípős chili szósz

frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. A felszeletelt kacsamájat megborsozzuk, és egy óráig chili szósszal kevert olívaolajban pácoljuk.
  2. A wokba a páclével együtt öntjük, hozzáadjuk a lilahagymát, gyorsan átsütjük, majd egy tálra szedjük.
  3. A visszamaradt olajban megsütjük a karikára vágott cukkinit is, végül a tányérokra helyezett endívia ágyon tálaljuk adagonként, paradicsomszeletekkel.
  4. A végén sózzuk és ízlés szerint borsozzuk. Közvetlenül fogyasztás előtt készítsük el!

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography


Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük