Elkészítés: 45 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (10 szelet):
400 g friss cseresznye
120 g búzaliszt
100 g cukor
300 ml tej
4 tojás
csipetnyi só
30 ml cseresznyepálinka
A forma kikenéséhez:
vaj
A tetejére:
porcukor
Elkészítés:
- A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük.
- A tojásokat gépi habverővel felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, csipetnyi sót, a tejet és a lisztet.
- Egy piteformát alaposan kikenünk vajjal, beleszórjuk a megmosott, lecsepegtetett, de magozatlan cseresznyét, meglocsoljuk a pálinkával, majd ráöntjük a tésztát.
- 35-40 perc alatt sül meg – sütés közben a cseresznyeszemek feljönnek a tészta tetejére.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography