Elkészítés: 45 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (10 szelet):

400 g friss cseresznye

120 g búzaliszt

100 g cukor 

300 ml tej 

4 tojás

csipetnyi só

30 ml cseresznyepálinka

A forma kikenéséhez:

vaj

A tetejére:

porcukor

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük.
  2. A tojásokat gépi habverővel felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, csipetnyi sót, a tejet és a lisztet.
  3. Egy piteformát alaposan kikenünk vajjal, beleszórjuk a megmosott, lecsepegtetett, de magozatlan cseresznyét, meglocsoljuk a pálinkával, majd ráöntjük a tésztát.
  4. 35-40 perc alatt sül meg – sütés közben a cseresznyeszemek feljönnek a tészta tetejére.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük