Elkészítés: 35 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag):
500 g zöldborsó
1 l zöldség- vagy csirkealaplé
5 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej friss főzőhagyma, aprítva
25 g friss bazsalikomlevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, őrölt fekete bors
1 dl sűrű tejszín
Elkészítés:
- A hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk és rövid ideig pároljuk, mielőtt felöntjük az alaplével.
- Ezt követően forraljuk fel, tegyük bele a bazsalikomot és főzzük további 10 percig.
- Botmixerrel turmixoljuk le – én nem szoktam teljesen simára, szeretem, ha maradnak benne ép borsószemek. A végén hozzáadjuk a tejszínt, borsozzuk és frissen tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography