Elkészítés: 50 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

375 g leveles tészta

250 g friss ricotta

75 g reszelt parmezán sajt

2 tojás

4 paradicsom, félbevágva

2 evőkanál olívaolaj

½ kk őrölt fekete bors

2 evőkanál aprított bazsalikom

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A félbevágott paradicsomokat egy tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, és puhára sütjük, hogy a teteje már kissé száraz, de a belseje még szaftos legyen.
  3. A leveles tésztát egy tepsibe simítjuk. A ricottát összekeverjük a parmezánnal és a tojásokkal, végül hozzáadjuk a bazsalikomot.
  4. A masszát a tésztára kenjük, körben kb. 2 cm-es peremet hagyva. Rásorakoztatjuk a félbevágott paradicsomokat, és addig sütjük, míg a töltelék megszilárdul, és a tészta kezd pirulni.
  5. 4 adag lesz belőle, de én mindig két tepsivel csinálok, mert ebből mindenki repetázni akar!

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük