Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (6 adag):

500 g hízott kacsa vagy libamáj

700 g krumpli

50 g finomliszt (vagy csicseriborsó liszt)

1 tojás

100 g szilvaketchup a tálaláshoz

2 evőkanál libazsír a sütéshez

Só, frissen őrölt fekete bors

Fotó: Tóth Milán Photography

Elkészítés:

  1. A krumplit megtisztítjuk, és összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval és borssal. Az így kapott masszát evőkanállal egy tapadásmentes serpenyőbe szedjük, és vékony lapocskákra kinyomkodva ropogósra sütjük.
  2. A májat 1 centis szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk, és néhány kanálnyi felhevített libazsírban mindkét oldalát arany barnára sütjük – sütés után papírtörlőre szedve, tálalásig lefedve félretesszük.
  3. A tányéron a röszti lapocskákra szedjük a kisütött libamájat, sózzuk-borsozzuk, és a szilvaketchuppal tálaljuk.

TIPP: Szilvaketchup helyett használhatunk chutney-t vagy lilahagymalekvárt is, a szilvaketchup receptje a Befőzés rovatban található.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük