Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (6 adag):
500 g hízott kacsa vagy libamáj
700 g krumpli
50 g finomliszt (vagy csicseriborsó liszt)
1 tojás
100 g szilvaketchup a tálaláshoz
2 evőkanál libazsír a sütéshez
Só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A krumplit megtisztítjuk, és összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval és borssal. Az így kapott masszát evőkanállal egy tapadásmentes serpenyőbe szedjük, és vékony lapocskákra kinyomkodva ropogósra sütjük.
- A májat 1 centis szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk, és néhány kanálnyi felhevített libazsírban mindkét oldalát arany barnára sütjük – sütés után papírtörlőre szedve, tálalásig lefedve félretesszük.
- A tányéron a röszti lapocskákra szedjük a kisütött libamájat, sózzuk-borsozzuk, és a szilvaketchuppal tálaljuk.
TIPP: Szilvaketchup helyett használhatunk chutney-t vagy lilahagymalekvárt is, a szilvaketchup receptje a Befőzés rovatban található.