Elkészítés: 15 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók (4 nagy adag):
200 g feta
15 szem félbevágott koktélparadicsom (vagy 4 nagy paradicsom)
4 gerezd új fokhagyma
5 szál új lilahagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss koriander
Fűszerek: szumák, paprika, őrölt koriander
extra szűz olívaolaj
só, bors
4-5 levél tölgysaláta a tálaláshoz
Elkészítés:
- Először megmossuk és lecsöpögtetjük a hozzávalókat: a koktélparadicsomokat félbevágjuk (ha más paradicsomot használunk, azt felkockázzuk.
- A fokhagymagerezdeket apró kockákra, a lilahagymát karikára vágjuk, a petrezselymet és a koriandert felaprítjuk. A fetát szintén felkockázzuk.
- Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, meglocsoljuk olívaolajjal, majd fűszerezzük (én a szumákból használtam a legtöbbet, de ez ízlés dolga).
- Egy tálon „megágyazunk” a salátalevelekkel (a képeket tölgylevél saláta látható), és ráhalmozzuk a salátakeveréket. Magában, egy kis behűtött rozéval remek fogás, de kínálhatunk hozzá pitát vagy török kenyeret is.
Fotó: Tóth Milán Photography