Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (kb. 1,2 liter):
5 tojássárgája
150 g porcukor
50 g barna kristálycukor
1 vaníliarúd
1 fahéjrúd
5 deci tej
2,5 deci Kalinka vodka
1 deci erős feketekávé + 1 evőkanál frissen darált szemes kávé
1 mokkáskanál reszelt narancshéj
Elkészítés:
- A kristálycukrot a tejben feloldjuk, majd felforraljuk, közben beletesszük a fahéjrudat és a vaníliarudat is.
- Miután levettük a tűzről, fűszerezzük a reszelt narancshéjjal, adjuk hozzá a feketekávét és a szemes kávét, majd teljesen hűtsük ki.
- A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliarúd kikapart belével és a porcukorral.
- Hozzákeverjük a leszűrt kávés tejet, majd a vodkát.
- Üvegekbe tesszük, és hűtve tároljuk. Naponta összerázzuk – körülbelül egy hét múlva fogyasztható, és két-három hétig áll el.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography