Elkészítés: 25 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (5 adag):
230 g kerekszemű rizs
240 ml víz
1 ek vaj
½ tk só
1 l tej
350 ml habtejszín
1 vaníliás cukor
100 g cukor
1 tk őtölt fahéj vagy kardamom vagy a kettő keveréke
100 g blansírozott mandula
30 g szeletelt mandula
80 g aszalt vörösáfonya
Elkészítés:
- A rizst egyszer mossuk át, majd vajon futtassuk meg egy nagyobb edényben.
- Öntsük rá a tej és a víz keverékét, majd a sót is keverjük hozzá és pároljuk puhára.
- Hűtsük ki langyosra. Verjük a tejszínt a cukorral és a fűszerekkel habbá és forgassuk a rizshez a mandulával és a vörösáfonyával együtt.
- Díszítsük szeletelt mandulával és aszalt áfonyával.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography