Ris a la Malta (svéd karácsonyi tejberizs)

Elkészítés: 25 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (5 adag):

230 g kerekszemű rizs

240 ml víz

1 ek vaj

½ tk só

1 l tej

350 ml habtejszín

1 vaníliás cukor

100 g cukor

1 tk őtölt fahéj vagy kardamom vagy a kettő keveréke

100 g blansírozott mandula

30 g szeletelt mandula

80 g aszalt vörösáfonya

Elkészítés:

  1. A rizst egyszer mossuk át, majd vajon futtassuk meg egy nagyobb edényben.
  2. Öntsük rá a tej és a víz keverékét, majd a sót is keverjük hozzá és pároljuk puhára.
  3. Hűtsük ki langyosra. Verjük a tejszínt a cukorral és a fűszerekkel habbá és forgassuk a rizshez a mandulával és a vörösáfonyával együtt.
  4. Díszítsük szeletelt mandulával és aszalt áfonyával. 

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük