Elkészítés: 25 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

5 dl száraz vörösbor

3 dl víz

10 dkg méz

1 egész tojás

1 kk. porcukor

1 ek. kukoricaliszt

1 narancs héja

néhány szem egész szegfűszeg, szegfűbors, borókabogyó és csillagánizs

50 g mazsola

Elkészítés:

  1. A bort a fűszerekkel (ezeket célszerű egy teatojásban beletenni), a mazsolával és a lehámozott narancshéjjal felforraljuk, és 10 percre lefedve félretesszük.
  2. Az egész tojást habüstben felverjük, a liszttel és a vízzel simára keverjük, majd hozzászűrve a felforralt, fűszeres bort folyamatos keverés mellett együtt is felforraljuk.
  3. A tűzről levéve kiszedjük a fűszereket és belekeverjük a mézet.

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük