Elkészítés: 25 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag):
5 dl száraz vörösbor
3 dl víz
10 dkg méz
1 egész tojás
1 kk. porcukor
1 ek. kukoricaliszt
1 narancs héja
néhány szem egész szegfűszeg, szegfűbors, borókabogyó és csillagánizs
50 g mazsola
Elkészítés:
- A bort a fűszerekkel (ezeket célszerű egy teatojásban beletenni), a mazsolával és a lehámozott narancshéjjal felforraljuk, és 10 percre lefedve félretesszük.
- Az egész tojást habüstben felverjük, a liszttel és a vízzel simára keverjük, majd hozzászűrve a felforralt, fűszeres bort folyamatos keverés mellett együtt is felforraljuk.
- A tűzről levéve kiszedjük a fűszereket és belekeverjük a mézet.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography