Elkészítés: 1 óra
Nehézség: 3
Hozzávalók (6 adag):
Sült tarja
Hozzávalók:
6 szelet csontos sertéstarja
só
őrölt bors
őrölt kömény
6 gerezd fokhagyma
A megmosott, leszárogatott hússzeletek mindkét oldalát besózzuk, befűszerezzük, majd egy tepsibe fektetve megkenjük a zúzott fokhagymával. 4-5 evőkanál vizet öntünk alá, és 200 °C-os sütőben először letakarva, majd fedő nélkül megsütjük.
Tejfölös krumplifőzelék
Hozzávalók:
1 kg újkrumpli
só
1 babérlevél
1 friss főzőhagyma
1 kisebb fej friss fokhagyma
200 ml zsíros tejföl
1 kiskanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál kukoricaliszt
só
néhány szál friss majoránna
Elkészítés:
- A megtisztított, felkarikázott krumplit egy lábosban, annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Megsózzuk, és a babérlevelet is beledobjuk.
- A megtisztított, összevágott hagymát és fokhagymát beletesszük (legjobb pl. egy teatojásban, mert úgy könnyebb kihalászni, mikor a habarásnál szükség lesz rájuk).
- Amikor a krumpli megpuhult (nem akkor, mikor már szétesett!), a harmadát a levével együtt átkanalazzuk egy turmixgépbe, beletesszük a főtt hagymákat, a tejfölt, a pirospaprikát és a lisztet, majd simára keverjük. Ezzel besűrítjük a főzeléket, felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a fele apróra vágott friss majoránnát, és lefedve tíz percig állni hagyjuk.
- Tálaláskor megszórjuk a maradék friss majoránnával, és a sült tarjával együtt tesszük az asztalra.
Fotó: Tóth Milán Photography