Sóskaleves buggyantott tojással

Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (5 adag):

1 kg friss sóska

3 evőkanál vaj

1 evőkanál barnacukor

7 dl víz

3 dl tejszín

2 aprított turbolyaág

só, fehér bors

A tálaláshoz:

adagonként egy tojás

5 evőkanál mascarpone

Elkészítés:

  1. A sóskát leszárazzuk, sós vízben megfőzzük és leturmixoljuk.
  2. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a barna cukrot, és hagyjuk enyhén karamellizálódni.
  3. Hozzákeverjük az előzetesen elkészített sóskapürét, elkeverjük. Felengedjük vízzel, és felforraljuk.
  4. Forrás után a tűzről levéve adjuk hozzá a tejszínt, majd újra felmelegítjük, de már nem forrásig.
  5. A sót és a fűszereket belekeverve fedő alatt hagyjuk állni tíz percig – ez alatt elkészíthetjük a tálaláshoz a buggyantott tojásokat: egy kis lábosban vizet forralunk, majd egy merőkanalat belemerítve a kanálba ütjük bele a tojásokat, és így főzzük főzzük meg őket, egyenként és a levessel tálaljuk.
  6. A mascarponét a tányéron adjuk hozzá.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük