Elkészítés: 20 perc + hűtés

Nehézség: 1

Hozzávalók (4 adag):

250 ml natúr joghurt

200 ml tejszín

200 g friss eper

35 g eritrit

1 evőkanál reszelt citromhéj

2 evőkanál aprított mentalevél

2 teáskanál zselatin

Elkészítés:

  1. A joghurtot egy tálba öntjük és elkeverjük benne az eritritet, a citromhéjat és a mentát, majd szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
  2. Közben a tejszínt felmelegítjük, beleszórjuk a zselatint, és addig kevergetjük, míg a zselatin felolvad. Ezt követően a zselatinos tejszínt a joghurthoz adjuk.
  3. A felvágott eper felét kis tálkákba rendezzük. Ráöntjük a joghurtot, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.
  4. A maradék eperrel és mentalevelekkel díszítjük. Négy adag lesz belőle.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük