Elkészítés: 20 perc + hűtés
Nehézség: 1
Hozzávalók (4 adag):
250 ml natúr joghurt
200 ml tejszín
200 g friss eper
35 g eritrit
1 evőkanál reszelt citromhéj
2 evőkanál aprított mentalevél
2 teáskanál zselatin
Elkészítés:
- A joghurtot egy tálba öntjük és elkeverjük benne az eritritet, a citromhéjat és a mentát, majd szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
- Közben a tejszínt felmelegítjük, beleszórjuk a zselatint, és addig kevergetjük, míg a zselatin felolvad. Ezt követően a zselatinos tejszínt a joghurthoz adjuk.
- A felvágott eper felét kis tálkákba rendezzük. Ráöntjük a joghurtot, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.
- A maradék eperrel és mentalevelekkel díszítjük. Négy adag lesz belőle.
Fotó: Tóth Milán Photography