Így lesz a gyerekkori nosztalgiából új recept.
Elkészítés: 35 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (12 adag):
250 g szamóca
3 tojás, szétválasztva
egy csipet só
100 g cukor
250 g mascarpone
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat
100 babapiskóta
5 cl eperpálinka
Elkészítés:
- A tojásfehérjéből egy csipet sóval és 50 g cukorral kemény habot verünk.
- Mikor félig elkészült, egyenletesen, lassan hozzáadunk 200 g felaprított szamócát (a többit eltesszük a díszítéshez), és együtt addig verjük, míg olyan kemény lesz, hogy a megfordított tálból sem csúszik ki.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a citromhéjjal és a vaníliával, majd jól összedolgozzuk a mascarponéval is.
- Az elkészült krémet hozzáadjuk a szamócás tojáshabhoz, és a habverővel elegyítjük – nem kell félni attól, hogy összetörjük a habot, az a cél, hogy a massza teljesen homogén legyen.
- Egy tál alját kibéleljük a babapiskótával, és meglocsoljuk egy kis eperpálinkával, majd rásimítjuk a habot.
- A tetejét a félretett szamóca szemekkel díszítjük, és fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe rakjuk.
(A kép jól demonstrálja, milyen keménynek kell lennie a habnak: a szamóca négy óra elteltével sem süllyedt le benne!)
Fotó: Tóth Milán Photography