Így lesz a gyerekkori nosztalgiából új recept.

Elkészítés: 35 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (12 adag):

250 g szamóca

3 tojás, szétválasztva

egy csipet só

100 g cukor

250 g mascarpone

1 citrom reszelt héja

1 teáskanál vanília kivonat

100 babapiskóta

5 cl eperpálinka

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéből egy csipet sóval és 50 g cukorral kemény habot verünk.
  2. Mikor félig elkészült, egyenletesen, lassan hozzáadunk 200 g felaprított szamócát (a többit eltesszük a díszítéshez), és együtt addig verjük, míg olyan kemény lesz, hogy a megfordított tálból sem csúszik ki.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a citromhéjjal és a vaníliával, majd jól összedolgozzuk a mascarponéval is.
  4. Az elkészült krémet hozzáadjuk a szamócás tojáshabhoz, és a habverővel elegyítjük – nem kell félni attól, hogy összetörjük a habot, az a cél, hogy a massza teljesen homogén legyen.
  5. Egy tál alját kibéleljük a babapiskótával, és meglocsoljuk egy kis eperpálinkával, majd rásimítjuk a habot.
  6. A tetejét a félretett szamóca szemekkel díszítjük, és fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe rakjuk.

(A kép jól demonstrálja, milyen keménynek kell lennie a habnak: a szamóca négy óra elteltével sem süllyedt le benne!)

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük