Elkészítés: 40 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (12 db):
2 tojás, szétválasztva
50 g cukor
100 g reszelt mandulamarcipán
50 g búzaliszt
50 g mandulaliszt (porrá darált mandula)
50 g vaj
5 evőkanál tej
1 kávéskanál sütőpor
250 g eper
Elkészítés:
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet (a búzalisztet előzetesen összekeverjük a mandulaliszttel).
- Beletesszük a reszelt marcipánt, végül a tojásfehérjét. A sütőformákat alaposan kiolajozzuk, és megszórjuk liszttel, majd belekanalazzuk a tésztát.
- Egész eperszemekkel díszítjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Fotó: Tóth Milán Photography