Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (12 db):

2 tojás, szétválasztva

50 g cukor

100 g reszelt mandulamarcipán

50 g búzaliszt

50 g mandulaliszt (porrá darált mandula)

50 g vaj

5 evőkanál tej

1 kávéskanál sütőpor

250 g eper

Elkészítés:

  1. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet (a búzalisztet előzetesen összekeverjük a mandulaliszttel).
  3. Beletesszük a reszelt marcipánt, végül a tojásfehérjét. A sütőformákat alaposan kiolajozzuk, és megszórjuk liszttel, majd belekanalazzuk a tésztát.
  4. Egész eperszemekkel díszítjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük