Elkészítés: 60 perc (lencsefőzéssel együtt)

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

200 g barna lencse

400 g sütőtök

5 szál újhagyma (250g)

1 csokor petrezselyemzöld

1 csokor korianderzöld

2 evőkanál olaj a sütéshez

1 babérlevél

1 teáskanál só

Az öntethez:

1 kávéskanál római kömény

1 kávéskanál őrölt fekete bors

½ kávéskanál ánizsmag

½ kávéskanál őrölt koriander

1 teáskanál méz

1 evőkanál citromlé

4 evőkanál mogyoróolaj

1 csipet só

Elkészítés:

  1. A lencsét előző este áztassuk be. Másnap szűrjük le, és hideg, sós vízben, a babérlevéllel megfőzzük, odafigyelve arra, hogy ne főzzük szét a szemeket.
  2. A sütőtököt vágjuk kockákra, és süssük meg az olajban.
  3. Keverjük össze az öntet hozzávalóit.
  4. A lencsét keverjük össze a sütőtök kockákkal, a vékonyra felkarikázott újhagymával, a petrezselyemmel és a korianderrel, és locsoljuk meg az öntettel.
  5. Tálalás előtt fél órára tegyük be a hűtőbe, hogy egymásra találjanak az ízek.

Fotó: MTVA / Család-barát magazin ( ott főztem meg egy adásban)

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük