Elkészítés: 50 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 nagy adag):
250 g spagetti
500 g sütőtök
1 szál póréhagyma
½ l zöldség alaplé
2,5 dl tejszín
3 evőkanál pirított tökmag
50 g vaj
1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió, só
Tökmagolaj a tálaláshoz
Elkészítés:
- A vajon megpároljuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott, kimagozott sütőtököt, és kevés sóval és a szerecsendióval meghintve együtt, fedő alatt pároljuk további 8 percig.
- Akkor felöntjük a tejszínnel és fél liter alaplévél, puhára főzzük, majd simára turmixoljuk.
- A tésztát félig megfőzzük, és egy tűzálló tálba tesszük. Ráöntjük a sütőtökmártást, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. A tökmagot félidőben szórjuk rá, nehogy megégjen.
- Tálaláskor kínálhatunk hozzá tökmagolajat is.