Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

400 g fiatal sárgarépa

4 evőkanál olívaolaj

1 gerezd fokhagyma

50 g reszelt parmezán

100 g tejszín

1-1 evőkanál apróra vágott snidling, bazsalikom, petrezselyem

1/2 kávéskanál só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A sárgarépákat karikára vágjuk, és kb. 10 percig pároljuk (nem kell puhának lennie, csak kellemesen harapható állagúnak).

2. Az olívaolajon enyhén megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd beleöntjük a tejszínt, rászórjuk a parmezánt, elkeverjük, és egy-két percig együtt főzzük.

3. Akkor beletesszük a sót, a borsot, és a tűzről lehúzva a zöldfűszereket is. 

4. Hozzákeverjük a párolt répát, és frissen fogyasztjuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük