Elkészítés: 40 perc + hűtés

Nehézség: 2

Hozzávalók (8 adag):

300 g friss eper

250 g mascarpone

250 g babapiskóta

200 ml eperszörp

40 ml eperpálinka

3 tojás

3 evőkanál cukor

1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. A szörpöt a pálinkával összekeverjük.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk: a sárgájákat a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A sárgájából készült krémhez hozzáadjuk a mascarponét, majd a tojáshabot is beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze.
  4. A piskótákat egy tálba fektetjük, meglocsoljuk a pálinkás szörppel, közé rakosgatjuk az epergerezdeket, majd rákenjük a krémet.
  5. Erre még egy réteget teszünk ugyanígy, majd a tetejét epergerezdekkel díszítjük, és fogyasztás előtt négy órára a hűtőbe tesszük.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük