Elkészítés: 40 perc + hűtés
Nehézség: 2
Hozzávalók (8 adag):
300 g friss eper
250 g mascarpone
250 g babapiskóta
200 ml eperszörp
40 ml eperpálinka
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A szörpöt a pálinkával összekeverjük.
- A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk: a sárgájákat a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgájából készült krémhez hozzáadjuk a mascarponét, majd a tojáshabot is beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze.
- A piskótákat egy tálba fektetjük, meglocsoljuk a pálinkás szörppel, közé rakosgatjuk az epergerezdeket, majd rákenjük a krémet.
- Erre még egy réteget teszünk ugyanígy, majd a tetejét epergerezdekkel díszítjük, és fogyasztás előtt négy órára a hűtőbe tesszük.
Fotó: Tóth Milán Photography