Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (1,5 l):

200 g marcipánmassza

1 l tej

2,5 dl vodka

5 tojássárgája

50 g porcukor

1 vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés:

  1. A tejet felforralom, közben beleolvasztom a feldarabolt marcipánt. Ezt lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kell elvégezni, így nem ég le és nem marad csomós.
  2. Ezt követően a tejet teljesen kihűtöm.
  3. A tojások sárgáját simára keverem a porcukorral és a vaníliával, majd felöntöm a marcipános tejjel, a végén keverem hozzá a vodkát.
  4. Jól zárható üvegekben, a hűtőben tárolom.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük