Elkészítés: 20 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (6 adag):

250 g reszelt lilakáposzta

300 g natúr joghurt

4 közepesen vastag lila újhagyma (vagy 1 fej lilahagyma)

2 paradicsom

1 kisebb fejes saláta

1 teáskanál tabasco szósz

Elkészítés:

  1. A megmosott, leszárított zöldségeket felaprítjuk és a káposzta kivételével egy nagyobb tálra rendezzük.
  2. A káposztát egy tálba tesszük, és ráöntjük a tabascoval összekevert joghurtot.
  3. Falafelgolyókkal, és a hummusszal megkent pitával fogyasztjuk.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük