Elkészítés: 30 perc (+ áztatás, főzés)

Nehézség: 2
Hozzávalók (kb. 800 g):
250 g szárított csicseriborsó (vagy 2 doboz konzerv)
1 citrom leve
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál tahini (őrölt szezámmagból készült massza)
4 evőkanál olívaolaj

néhány csepp csilis olaj vagy szárított csili (opcionális)

Elkészítés:

  1. Ha szárított csicseriborsót használunk, azt tanácsos legalább 12 órára beáztatni – ezt követően körülbelül fél órát szánjunk a főzésre.
  2. Utána leszűrjük, de a főzővízből tegyünk félre egy keveset a krém kikeveréséhez. Konzerv esetében egyszerűbb a helyzet: csak lecsöpögtetjük, és felfogjuk a levét.
  3. Az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük, és krémesen simára pürésítjük. Ha túl sűrű, öntsünk hozzá a csicseriborsó levéből.
  4. Én egy kis csilit is tettem bele, mert szeretem csípősen – ez egyéni ízlés kérdése, mint ahogy a tahini vagy a citrom aránya is.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük