Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (25×25 centis sütőtálhoz):
170 g liszt
100 g fekete csokoládé
100 g sótlan földimogyoró
100 g porcukor
150 g barna cukor
150 g vaj
30 g kakaópor + 2 evőkanál a habhoz
1 teáskanál sütőpor
3 tojássárgája + fehérje
Elkészítés:
- A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
- A barna cukrot, a vajat és a tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket.
- A sütőtálba simítjuk, és 200 fokon 10 percig elősütjük, majd félig kihűtjük a tésztát.
- A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és az elősütött tészta tetejére kenjük. Rászórjuk a földimogyorót.
- A tojásfehérjéből, a porcukorból és két evőkanál kakaóporból kemény habot verünk, amit ráöntünk a csokival-mogyoróval befedett tésztára.
- 160 fokos sütőben további 20 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Tóth Milán Photography