Elkészítés: 15 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (4 adag, egyenként 1,5 dl):

6 dl kókusztej (nem kókuszital, hanem a sűrűbb változat)

4 teáskanál szárított kurkuma

2 teáskanál szárított gyömbér

½ kávéskanál fehér bors

½ kávéskanál citromhéj

4 evőkanál méz

Elkészítés:

  1. Öntsük a kókusztejet egy magas falú serpenyőbe, és keverjük el benne egy habverővel a fűszereket.
  2. Kis lángon kezdjük el melegíteni, közben folyamatosan kevergessük.
  3. Forrás után egy-két percig főzzük, majd vegyük le a tűzről.
  4. Adjuk hozzá a mézet, és csészékbe öntve azonnal kínáljuk.

A receptvideót a Youtube csatornámon nézheted meg – ITT.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük