Elkészítés: 50 perc

Nehézségi fok 2

Lisztmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát

Hozzávalók (4 adag):

200 g főtt barnalencse 

1 zöld kaliforniai paprika kockára vágva

1 szár zeller, kockára vágva

1 nagy vöröshagyma, kockára vágva

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál só

1/2 kávéskanál őrölt fekete bors

1 evőkanál csiliszósz

A rizshez:

2 dl csirkealaplé

150 g főtt fehér rizs

1 evőkanál vaj

+

1 evőkanál friss koriander levél a tálaláshoz.

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb, magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat.
  2. Megpirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát, a zellert és a paprikát.
  3. Hozzákeverjük a megfőzött és lecsöpögtetett lencsét és a fűszereket, és egy kicsit átpirítjuk, megsózzuk és félretesszük.
  4. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, és átpirítjuk benne a rizst. Felengedjük csirkealaplével, és a szokásos módon, lassú tűzön megfőzzük.
  5. Ha elkészül, hozzákeverjük a fűszeres, pirított lencséhez.
  6. Néhány percig lefedve állni hagyjuk, majd friss korianderrel megszórva tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük