Elkészítés: 50 perc
Nehézségi fok 2
Lisztmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát
Hozzávalók (4 adag):
200 g főtt barnalencse
1 zöld kaliforniai paprika kockára vágva
1 szár zeller, kockára vágva
1 nagy vöröshagyma, kockára vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál csiliszósz
A rizshez:
2 dl csirkealaplé
150 g főtt fehér rizs
1 evőkanál vaj
+
1 evőkanál friss koriander levél a tálaláshoz.
Elkészítés:
- Egy nagyobb, magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat.
- Megpirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát, a zellert és a paprikát.
- Hozzákeverjük a megfőzött és lecsöpögtetett lencsét és a fűszereket, és egy kicsit átpirítjuk, megsózzuk és félretesszük.
- Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, és átpirítjuk benne a rizst. Felengedjük csirkealaplével, és a szokásos módon, lassú tűzön megfőzzük.
- Ha elkészül, hozzákeverjük a fűszeres, pirított lencséhez.
- Néhány percig lefedve állni hagyjuk, majd friss korianderrel megszórva tálaljuk.