Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi fok: 1

Hozzávalók (6 adag):

1 l száraz vörösbor

2 dl vodka

100 g méz

1 narancs héja és leve

Fűszerkeverék: szegfűszeg, borókabogyó, fahéj, fekete bors, csillagánizs

Elkészítés:

  1. A bort a fűszerekkel és a vékonyan lehámozott narancshéjjal felforraljuk, és 10 percig lefedve állni hagyjuk: a fűszereket érdemes teatojásba tenni, így nem kell leszűrni a főzés végén az italt.
  2. Akkor belekeverjük a mézet, beleöntjük a narancslevet és a vodkát, majd poharakba mérve szervírozzuk. Vigyázat, nagyon ütős!

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük