Előkészítés: 40 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (6 adag):

3 db 25 centi hosszú gubakifli

300 ml tej

1 vaníliarúd

50 g porcukor

150 g darált mák

50 g kandírozott narancshéj

3-4 evőkanál méz

Fotó: Tóth Milán Photography

Elkészítés:

  1. A kifliket kb. egy centis karikákra vágjuk, és sütőlapon, vagy egy nagy tepsiben enyhén megpirítjuk.
  2. Ezután tűzálló tálba rendezzük, és ráöntjük a vaníliával felforralt tejet.
  3. Egy kicsit várunk, hogy a kifli beszívja a tejet, majd meghintjük a porcukorral összekevert darált mákkal.
  4. Kb. 20 percre 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Végül rászórjuk a kandírozott narancshéjat, és mielőtt az asztalra kerül, meglocsoljuk mézzel.

TIPP: Gubakifli hiányában remekül elkészíthető szikkadt fonott kalácsból is.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük