Elkészítés: 50 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (kb. 1 L):

5 tojássárgája

150 g porcukor

50 g kristálycukor

1 vaníliarúd

6 dl tej 1,5%-os

2,5 dl rum

Szegfűszeg, őrölt szerecsendió, fahéj

reszelt narancshéj

Elkészítés: 

  1. A kristálycukrot egy lábosban karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejet és felforraljuk. Közben beletesszük a fahéjrudat és a vaníliarudat is.
  2. Miután levettük a tűzről, fűszerezzük szegfűszeggel, őrölt szerecsendióval és a reszelt narancshéjjal, majd teljesen kihűtjük.
  3. A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliarúd kikapart belével és a porcukorral. Hozzákeverjük a leszűrt karamellás tejet és a rumot.
  4. Üvegekbe tesszük, és hűtve tároljuk. Naponta összerázzuk – körülbelül egy hét múlva fogyasztható, és két-három hétig áll el.

Fotó: Tóth Milán Photography

Össz. tápanyagtartalom: 1947,5kcal; 32,4g fehérje; 30,5g zsír; 232,1g szénhidrát

1 dl tápanyagtartalma: 194,7kcal; 3,2g fehérje; 3,1g zsír; 23,2g szénhidrát

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük