Elkészítés: 50 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (kb. 1 L):
5 tojássárgája
150 g porcukor
50 g kristálycukor
1 vaníliarúd
6 dl tej 1,5%-os
2,5 dl rum
Szegfűszeg, őrölt szerecsendió, fahéj
reszelt narancshéj
Elkészítés:
- A kristálycukrot egy lábosban karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejet és felforraljuk. Közben beletesszük a fahéjrudat és a vaníliarudat is.
- Miután levettük a tűzről, fűszerezzük szegfűszeggel, őrölt szerecsendióval és a reszelt narancshéjjal, majd teljesen kihűtjük.
- A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliarúd kikapart belével és a porcukorral. Hozzákeverjük a leszűrt karamellás tejet és a rumot.
- Üvegekbe tesszük, és hűtve tároljuk. Naponta összerázzuk – körülbelül egy hét múlva fogyasztható, és két-három hétig áll el.

Össz. tápanyagtartalom: 1947,5kcal; 32,4g fehérje; 30,5g zsír; 232,1g szénhidrát
1 dl tápanyagtartalma: 194,7kcal; 3,2g fehérje; 3,1g zsír; 23,2g szénhidrát
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography