Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok: 1
Hozzávalók (4 adag):
250 g ricotta
50 g puha vaj
100 g felvert tejszínhab
3 evőkanál erdei virágméz
1 teáskanál őrölt fahéj
A tálaláshoz:
Adagonként 2 evőkanál fügekompót
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/FugeMandarinDatolya5.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/FugeMandarinDatolya12.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/FugeMandarinDatolya13-rotated.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/FugeMandarinDatolya11.jpg)
- Azért ricottát használtam, mert ez kevésbé savas, mint a hagyományos túró. Ezt is átpasszíroztam, hogy teljesen krémszerű legyen.
- Hozzákevertem a puha vajat (ez adja a krémességét), és a mézet, majd a fahéjat, és végül a felvert tejszínhabot, ami fellazítja a krémet.
- Tálaláskor adagonként egy feldarabolt fügét tettem rá, és meglocsoltam három evőkanál sziruppal a kompótból.
Fotó: Tóth Milán Photography