„Napközis túró” fügekompóttal

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi fok: 1

Hozzávalók (4 adag):

250 g ricotta

50 g puha vaj

100 g felvert tejszínhab

3 evőkanál erdei virágméz

1 teáskanál őrölt fahéj

A tálaláshoz:

Adagonként 2 evőkanál fügekompót

Elkészítés:

  1. Azért ricottát használtam, mert ez kevésbé savas, mint a hagyományos túró. Ezt is átpasszíroztam, hogy teljesen krémszerű legyen.
  2. Hozzákevertem a puha vajat (ez adja a krémességét), és a mézet, majd a fahéjat, és végül a felvert tejszínhabot, ami fellazítja a krémet.
  3. Tálaláskor adagonként egy feldarabolt fügét tettem rá, és meglocsoltam három evőkanál sziruppal a kompótból.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük