Elkészítés. 1 óra 30 perc
Nehézségi fok 2
Lisztmentes, Cukorbetegbarát
Hozzávalók (4 adag):
3 tojás, felverve
1 kk. kakukkfű
1 kk. zúzott fokhagyma
200 g frissen reszelt félkemény sajt (pl. edami, gouda)
só és bors, ízlés szerint
100 ml tejszín
300 g zöldborsó
4 kis rózsaburgonya, hámozva, vékonyra szeletelve
1 tk. olívaolaj
2 ek. vaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
2. Egy keverőtálban keverjük össze a tojást, kakukkfüvet, fokhagymát, sajtot, a sót és a borsot.
3. Keverjük hozzá a tejszínt és a borsót, és öntsük egy kivajazott, hosszúkás sütőformába.
4. A vékonyra vágott burgonyaszeleteket rendezzük el a tetején, locsoljuk meg olívaolajjal, és enyhén sózzuk meg.
5. Előmelegített sütőben 1 órán át süssük.
Fogyaszthatjuk ünnepi köretként, vagy salátával könnyű, önálló fogás is lehet.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography