Elkészítés. 1 óra 30 perc

Nehézségi fok 2

Lisztmentes, Cukorbetegbarát

Hozzávalók (4 adag):

3 tojás, felverve

1 kk. kakukkfű

1 kk. zúzott fokhagyma

200 g frissen reszelt félkemény sajt (pl. edami, gouda)

só és bors, ízlés szerint

100 ml tejszín

300 g zöldborsó

4 kis rózsaburgonya, hámozva, vékonyra szeletelve

1 tk. olívaolaj

2 ek. vaj

Fotó: Tóth Milán Photography

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.

2. Egy keverőtálban keverjük össze a tojást, kakukkfüvet, fokhagymát, sajtot, a sót és a borsot.

3. Keverjük hozzá a tejszínt és a borsót, és öntsük egy kivajazott, hosszúkás sütőformába.

4. A vékonyra vágott burgonyaszeleteket rendezzük el a tetején, locsoljuk meg olívaolajjal, és enyhén sózzuk meg.

5. Előmelegített sütőben 1 órán át süssük.

Fogyaszthatjuk ünnepi köretként, vagy salátával könnyű, önálló fogás is lehet.

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük