Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (kb. 1,2 liter):

5 tojássárgája

150 g porcukor

50 g barna kristálycukor

1 vaníliarúd

1 fahéjrúd

5 deci tej

2,5 deci Kalinka vodka

1 deci erős feketekávé + 1 evőkanál frissen darált szemes kávé

1 mokkáskanál reszelt narancshéj

Elkészítés:

  1. A kristálycukrot a tejben feloldjuk, majd felforraljuk, közben beletesszük a fahéjrudat és a vaníliarudat is.
  2. Miután levettük a tűzről, fűszerezzük a reszelt narancshéjjal, adjuk hozzá a feketekávét és a szemes kávét, majd teljesen hűtsük ki.
  3. A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliarúd kikapart belével és a porcukorral.
  4. Hozzákeverjük a leszűrt kávés tejet, majd a vodkát.
  5. Üvegekbe tesszük, és hűtve tároljuk. Naponta összerázzuk – körülbelül egy hét múlva fogyasztható, és két-három hétig áll el.

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük